Masina de Tuns Oi si Capre

7 Articole

Setati ascendent
 1. -5%
  foarfeca tuns oi

  Foarfeca de tuns oi 31cm Kerbl

  Pret special 48.45 Lei Pret standard 51.26 Lei
  Rating:
  100% of 100
 2. masina de tuns oi Constanta 4

  Masina de tuns oi Constanta 4 Kerbl

  1,912.04 Lei
  Rating:
  100% of 100
 3. Masina de tuns oi profesionala Wellington

  Masina de tuns oi profesionala Wellington

  4,248.61 Lei
  Rating:
  100% of 100
  Epuizat din stoc
pe pagina

Masina de Tuns Oi si Capre

Mașina de tuns este indispensabilă fermierului care crește oi și capre, tunderea acestora fiind o necesitate constantă.

Pe Superfarmland.com îți punem la dispoziție mașini de tuns oi și capre profesionale, dar și accesorii precum cuțite de schimb, ulei pentru ungerea cuțitelor sau foarfecă de tuns oi. În cazul oilor, tunsul este foarte important și trebuie să fie calitativ, uniform și realizat cât mai aproape de piele. Mașinile de tuns oi din oferta noastră sunt de cea mai bună calitate, iar utilizarea corectă a acestora nu vor răni animalele.

Atunci când vrei să achiziționezi un astfel de echipament, alege o mașină de tuns oi profesională, deoarece lâna ovinelor este unul dintre cele mai dese tipuri de păr din regnul animal, iar mașina de tuns trebuie să fie de calitate, pentru a face față acestei sarcini. La rasele precum merinos, lâna este foarte apreciată în industria textilă pentru calitățile ei de excepție, de aceea trebuie folosită o mașină de tuns oile corespunzătoare, special concepută pentru aceste animale.

Cum pregatim tunsul? Perioada optima pentru tunsul oilor este intre 15 martie si 1 mai, astfel ca lana noua are 1-2 cm si le protejeaza corpul de factorii de mediu.

Oile trebuie pregatite inainte de tuns. Prin pregatire se intelege un regim de odihna si post, pentru o zi, sau o zi jumate. Trebuie curatata blana de mizerie, si ferita de ploaie si soare in urmatoarea perioada pana se tunde,  si apoi se intervine de catre un cunoscator fie cu foarfeca de oi, sau cu masina de tuns profesionala. Tunderea incepe din partea inferioara a membrelor si se continua cu abdomenul si pieptul, urmand apoi spinarea si zona capului. Tunderea trebuie executata cat mai aproape de tegumentul ovinei, cat mai uniform, cu ajutorul unei masini de tuns oi, cu miscari prelungi care nu trebuie repetate in acelasi loc

Aici gasesti masini de tuns oi, cutite de schimb, foarfeca pentru tuns, ulei pentru ungerea cutitelor. Este important ca in momentul folosirii unei masini de tuns, dupa doua tunsuri ( o data la 10')  cutitele se curata cu spary-ul de racire special, dupa care se aplica ulei, pentru o mai buna performanta si rezistenta in timp. 

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © 2005 - 2024 Super Farm Land. Toate drepturile rezervate.